bron: www.stedendriehoek.nl - oplevering Kade Noord

Nieuwe parel aan de Noorderhaven

Bron: stedendriehoek.nl:

Vorige week donderdag waren Harwil de Jonge (directeur Heijmans Vastgoed), wethouder Harry Matser en ontwikkelaar Wouter Vermaak aanwezig bij de oplevering van Kade Noord aan de Noorderhaven. Zij mochten de sleutels – op gepaste afstand – aan de nieuwe bewoners overhandigen.

Noorderhaven is een nieuwe wijk in aanbouw aan de rand van de binnenstad van Zutphen. Een aantal deelplannen is al klaar, waaronder Kade Noord. Directeur De Jonge en wethouder Matser overhandigden de sleutels aan Anna en Bert Vroon. Zij zijn de nieuwe bewoners van een van de appartementen: “We zijn afgekomen op de unieke plek aan de IJssel die ons ten deel viel, in een architectonisch mooi, wit appartement met een prachtig balkon vlakbij de oude stad en het station gelegen. Noorderhaven is een fraai stadsdeel aan het worden, gevarieerd in uitstraling. Wij komen vanuit het buitengebied van Ommen, maar hebben voor Zutphen gekozen vanwege de cultuur, de vele activiteiten, de restaurants en de uitstraling van een prachtige oude binnenstad. Een fijne stad aan de mooiste rivier van Nederland.”

Het hippe zusje

Wethouder Harry Matser: “Het is mooi om te zien dat de Noorderhaven, net als het historische ‘witte IJsselfront’, een prachtig beeld vormt vanaf de overzijde van de IJssel. Met recht het hippe zusje van ons historisch centrum. Nadat ik ruim anderhalf jaar geleden de eerste paal heb geslagen, ben ik onder de indruk van het eindresultaat. Ik heet de eerste bewoners van harte welkom in onze gemeente en wens hen veel geluk in hun nieuwe thuis. Met een woning op deze bijzondere plek aan het water moet dat zeker goedkomen.”

Directeur Heijmans Vastgoed, Harwil de Jonge: “De gebiedsontwikkeling van Noorderhaven is weer een stap dichterbij met de voltooiing van Kade Noord. Ik ben zeer trots op deze nieuwe parel aan de Noorderhaven in Zutphen en het is altijd een fijn moment als de eerste bewoners dan hun intrede doen. Wij bouwen door in Zutphen en gaan verder aan de overkant in Kade Zuid.”

Nieuwbouwproject Noorderhaven

De aanbouw van de nieuwe woonbuurt Noorderhaven is in 2011 gestart. In totaal komen er ongeveer 1.050 koop- en huurwoningen. Daarnaast is er ruimte voor bedrijven, horeca, detailhandel en andere vergelijkbare functies. Kade Noord is een van de afgeronde projecten.