Jeugd maakt het te bont in haven

Bron: deel stentor.nl

We zijn allemaal jong geweest, maar………

Samen met drie andere bewoners van de appartementen om de jachthaven  heen beheert Hans Versteeg  de nieuwe jachthaven.  De vier mannen zijn verantwoordelijk voor klein onderhoud, het innen van het liggeld  en het netjes houden van de haven door het opruimen van zwerfvuil. Alles buiten de aanlegsteigers is openbaar toegankelijk  en dus de ideale plek voor de jeugd om samen te komen. Hans klaagt: “Ze nemen zelf drank, drugs en muziekboxen mee en dat ze de troep opruimen, dat kun je vergeten. Ook zwemmen ze in de haven, wat verboden is en levensgevaarlijk!”

Weliswaar is er een goede samenwerking met gemeente en politie, maar bijna dagelijks  moeten de beheerders en de schoonmakers van de gemeente  aan de slag bij de Noorderhaven om de rotzooi op te ruimen. En omdat het gebied rond de haven, met name aan de zuidkant, nog volop in ontwikkeling is, zal het zeker tot in 2024 duren voordat het hele  havengebied bewoond is en het geen leuke plek meer is voor de jeugd.

“We zijn allemaal jong geweest, maar dit is gewoon onfatsoenlijk. We doen allemaal ons stinkende best om dit gebied te laten stralen. Het is een diamant van een plek, maar om het diamantwaardig te houden moet iedereen meewerken, ook de jeugd.”